Kontakt
23.5.2023

Městský úřad Nový Jičín získal stříbrné ocenění Vzdělaný úřad, které uděluje Svaz měst a obcí České republiky v rámci projektu Efektivní správa obcí (ESO). Ocenění je určeno úřadům obcí, měst i krajů, které se nejvíce zapojily do vzdělávání v rámci projektu ESO. Jeho hlavním cílem je zvýšit kvalitu poskytovaných služeb, a to právě formou nabídky bezplatných školení.

Přes 180 zaměstnanců městského úřadu Nový Jičín, jež se zapojili do vzdělávacích aktivit projektu ESO od jeho zahájení v roce 2018, absolvovali bezplatně více než 8 tisíc školících hodin. Za povinné vzdělávání zaměstnanců tak město ušetřilo zhruba 2 miliony korun.

„Přestože projekt ESO představoval pouze jednu z možností v široké nabídce školení, velice mě mrzí, že projekt ESO ke konci dubna skončil. Na využívání kurzů jsme si již zvykli a byly pro naše zaměstnance především při každodenním kontaktu s občany bezpochybně přínosem,uvedl tajemník městského úřadu Josef Solanský. „Mé poděkování patří úředníkům, kteří o kurzy projevili zájem a obohatili tak nejen sebe, ale celý náš úřad. Těší mě jejich zájem své znalosti dále rozvíjet,“ doplnil Solanský.

Realizace projektu byla kompletně financována z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a z finančních zdrojů státního rozpočtu České republiky.