Ze zastaralé budovy vzniklo důstojné zázemí pro zahradníky

Budova střediska veřejné zeleně Technických služeb Nový Jičín prošla velkou rekonstrukcí. Jeho zaměstnanci mají nové šatny, kuchyňku i sociální zařízení. Vyměněny byly i rozvody elektroinstalace, vody a ústředního topení s radiátory. Znovu se dělala splašková kanalizace. Za přestavbu budovy příspěvkové organizace města zaplatila radnice 1,5 milionu korun.

„Budova, ve které sídlí středisko veřejné zeleně, byla postavena před desítkami let v takzvané Akci Z a od té doby do ní nebylo investováno. Až současnou přestavbou získali naši zaměstnanci důstojné zázemí ke své práci,“ řekl ředitel Technických služeb Nový Jičín Václav Bukovský. Kromě výměny oken, vnějších a interiérových dveří, se opravily i omítky, dlažba a dodaly se sádrokartonové stropy.

„Protože naši zaměstnanci pracují venku i za nepříznivého počasí, vybudovali jsme zde sušárnu oděvů a zakoupili jsme přístroj na vysušování bot. Nově se přímo na dílně díky novým rozvodům vody a otopu dá provést základní hygiena rukou. Přestavbou vnitřních prostor budovy se podařilo vystavět nové sprchy a toalety pro zahradnice, rekonstrukcí prošlo i sociální zařízení pro muže, “ dodal ředitel.

20. 4. 2017